Dodjelom nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican studentima i djelatnicima nastavljeno je obilježavanje Dana Sveučilišta u Zadru 2022. godine. Rektorica Vican nagrade studentima tradicionalno dodjeljuje na temelju postignutog uspjeha, znanstvene i stručne aktivnosti tijekom studija te aktivnosti izvan Sveučilišta u prethodnoj akademskoj godini.

Za akademsku godinu 2020./2021. nagradu rektorice dobili su studenti: Lucija Dević, Marko Galić, Anja Glavinić, Mihaela Knezović, Veronika Mandir, Barbara Maškarin, Tin Meštrović, Ivona Pustahija, Patricija Salopek, Juraj Šantorić, Josipa Šimunac, Matea Šoch, Vladimir Tomaš i Nina Vitlov.

- U tjednu smo proslave 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru, zajednice koja danas broji 5.500 studenata i 650 zaposlenih djelatnika. Nije bilo lako donijeti odluku. No, zahvaljujući brižnim prorektorima, izoštrenim pokazateljima uspješnosti, dugotrajnijem praćenju vašeg rada, usporedbama postignuća na našem „sitnom situ", odabrani ste vi. Nagrade su priznanje za vašu požrtvovnost. Nagrade idu s davanjem sebe s dodanom vrijednošću. Nagrade su poticaj i osnaživanje onima kojima je dosada stran osjećaj. Nagrade su ono što se ne može uljepšati, jer su razaznate u vrlini. Nagrade donose obostrano ispunjenje zadovoljstvom - vaše, moje i naše. Znači nam vaša briga i posvećenost uspjehu, činjenja od dobra boljim i najboljim. Nagrađivanje ne trpi velike govore, pa ću i ja ovo svoje slovo završiti najsrdačnijom čestitkom svima vama, uime prorektora i svih djelatnika i svoje osobno i još s još dvije riječi: Hvala vam!, istaknula je rektorica Vican.

Godišnjom nagradom rektorice zaslužnim djelatnicima nagrađeni su Emilija Matassi Botunac (tajništvo Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja), Ana Ažić Potočnjak (tajništvo Odjela za geografiju) i Martin Zrilić (Ured za znanost, projekte i transfer tehnologija).

Godišnjom nagradom rektorice zaslužnim akademskim djelatnicima nagrađeni su prof. Leonarda Lovrović (Odjel za anglistiku), izv. prof. dr. sc. Alan Medić (Odjel za zdravstvene studije) i prof. dr. sc. Ivica Vigato (Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja).

Za izuzetna studentska sportska postignuća u 2022. godini rektorica Sveučilišta u Zadru nagradila je Miju Čerjan, za postignute uspjehe na domaćim i međunarodnim studentskim prvenstvima u badmintonu, Studentski športski košarkaški klub Sveučilišta u Zadru - muška ekipa, za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom studentskom turniru EU-CONEXUS University Sport Games u Zadru i drugo mjesto na međunarodnom studentskom turniru 6th World InterUniversities Championships u Rimu, te žensku badminton ekipu za osvojeno treće mjesto na studentskom prvenstvu Hrvatske u badmintonu.