Najdugovječnija domaća auto tvrtka Auto Hrvatska najavila je, povodom obilježavanja 70 godina poslovanja, značajna ulaganja u prodajni segment i dodatni razvoj poslovanja. Jedna od navedenih investicija kojima Auto Hrvatska želi dodatno proširiti utjecaj i razinu poslovnih ostvarenja je i uspostavljena suradnja s tvrtkom CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY, vodećim kineskim proizvođačem osobnih i lakih komercijalnih vozila.

Iz programa osobnih vozila trenutno je na tržištu dostupan model gradskog električnog vozila pod nazivom DFSK Seres 3 kojeg krasi izuzetno bogata serijska oprema koja uključuje virtualni kokpit, sjedala presvučena kožom, panoramski krov, parkiranje s kamerom od 360° i vrhunski MP5 sustav. Tijekom punjenja baterije, ukoliko je vozač odlučio ostati u vozilu, moguća je reprodukcija filmskih i TV aplikacija putem mobilnog uređaja na središnji zaslon kako bi se skratilo vrijeme čekanja dok se kapacitet baterije na napuni. Osim toga, litij željezo fosfatna baterija ima mogućnost dopune za samo 30 minuta, a baterija je jedna od trenutno najmodernijih na tržištu i ne sadrži opasne metale. Doseg po WLTP normi u kombiniranom načinu vožnje iznosi 353 km. Seres 3 dolazi s četverogodišnjim jamstvom na vozilo i osmogodišnjim jamstvom na električne komponente i 70% kapaciteta baterije.

Uskoro se u Hrvatsku očekuje dolazak izrazito sportskog SUV modela Seres 5 sa snagom od 594 KS i ubrzanjem do 100km/h u samo 3.5 sekunde. Domaćim korisnicima bi posebno zanimljiv mogao biti podatak kako su pojedine modele Seresa 5 tehnološki razvijali stručnjaci Huaweija. Iako automobili ne nosi znak Huawei, u automobilu Seres 5 se koriste njihove tehnologije. Neke od tehnoloških performansi koje su proizašle iz ove suradnje, vozačima će omogućiti neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, omogućujući pristup navigaciji, glazbi i ostalom te povezivanje s drugim pametnim uređajima. Automobil je opremljen sportskim sofisticiranim sjedalima s funkcijama ventilacije, grijanja i masaže, a svaki vozač ima opciju namještanja individualnog načina dobrodošlice prilikom ulaska u automobil. Seresova osobna vozila udovoljavaju standardima sigurnosti od pet zvjezdica.

U segmentu lakih dostavnih vozila trenutno je u ponudi model DFSK SOKON EC35, koji je svojim dimenzijama teretnog prostora i nosivošću od 1000 kg pogodan za obavljanje gradskih dostavnih djelatnosti. Utovar je olakšan ugrađenim bočnim vratima sa obje strane, dok je vozilo zbog svojih kompaktnih dimenzija jednostavan za parkiranje uz pomoć kamere za vožnju unatrag. Kombinirani doseg u gradskoj vožnji je 268 km po WLTP normi. Uz njega, očekuje se i dolazak komercijalnog modela DFSK SOKON EC31, koji će biti dostupan u opciji obične kabine za dvoje putnika, uz mogućnost raznih nadogradnji.
Svi navedeni osobni i komercijalni modeli bi zbog svojih iznimnih performansi i nešto nižim cijenama u odnosu na druga električna vozila na tržištu, trebali biti poprilično interesantni domaćim kupcima. Uz to, zahvaljujući projektu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, građani i tvrtke prilikom kupovine ovih vozila mogu koristiti poticaje čime se smanjuje ukupna cijena.

Uz prodaju vozila, Auto Hrvatska je osigurala i servisni centar na lokaciji Radnička cesta 182 u Zagrebu koji je ovlašten za pružanje servisnih usluga održavanja SERES i SOKON vozila.
_______________________________________________________________________

CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY je proizvođač koji uspješno posluje u 60 zemalja diljem svijeta i prisutan je u Europi od 2008 godine putem predstavništva u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Španjolskoj i zemljama Beneluxa. Od 2021.g tvrtka se priključila globalnom trendu elektrifikacije modela, te je uspješno provela postupak Europske tipske homologacije.

DFSK je prisutan u Europi od 2008 godine putem predstavništava u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Španjolskoj i zemljama Beneluxa. Od 2021.g tvrtka se priključila globalnom trendu elektrifikacije modela, te je uspješno provela postupak Europske tipske homologacije za putničke modele SUV Seres 3 i 5, te komercijalna vozila EC 31 i EC35.