Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u subotu 19. ožujka u crkvi sv. Josipa u Obrovcu, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika proslavljen je nebeski zaštitnik Grada Obrovca sv. Josip. Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih župljana i hodočasnika iz drugih okolnih mjesta predvodio je mons. Ivan Milovan, umirovljeni biskup porečki i pulski, u koncelebraciji s domaćim župnikom don Krešom Ćirakom i brojnim svećenicima okolnih župa.

- Draga braćo i sestre, ako tako smijem reći, dragi sanjari sv. Josipa. Danas nam se može učiniti da se zajedno s cijelim svijetom nalazimo u noćnoj mori u kojem prijete veliki ratni sukobi. Kao što je sv. Josip kada se probudio iz sna, nije nastavio živjeti po starom, nego je učinio kako mu je rekao Anđeo Gospodnji, molio je Boga da smognemo snage i da mi možemo poslušati Božji glas u našim savjestima. Josipe oče sveti, tihi zaštitniče svete obitelji, Crkve, Obrovca i naše drage nam domovine , moli se za nas, kazao je u nadahnutoj propovijedi mon. Ivan Milovan.

U procesiji su sudjelovali svećenici, vjernički puk, Vukšićki bećari i KUD-ovi, koji su nakon procesije zapjevali poznate pjesme Bukovice i Ravnih kotara te zaigrali narodno biračko kolo. Ministranti su nosili sliku sv. Josipa a vjernički puk molio je krunicu sv. Josipa za obitelji, domovinu i mir u Ukrajini.

U Domu kulture otvorena je samostalna izložba fotografija fotografa i pjesnika Branka Antunovića pod nazivom „Krajolik i nebo Isusove domovine„. Izložba je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodaje fotografija ide za djecu Ukrajine.