Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela prijevare i iznude počinjenih na štetu 32-godišnjakinje.

Policija ga sumnjiči da je u veljači ove godine s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, a po prethodnom planu, lažnim prikazivanjem činjenica, preko društvene mreže stupio u kontakt s oštećenom te je doveo u zabludu kako će joj za novčani iznos od 150 tisuća kuna nabaviti lincenciranu informatičku opremu za tehničku zaštitu u prostorijama njezinog obrta. Krajem veljače oštećena mu je predala dogovoreni novčani iznos, a osumnjičeni nije dostavio opremu niti joj je vratio novac.

Također ga se sumnjiči da je početkom ožujka ove godine na širem području Zadra, u više navrata anonimnim pozivanjem i slanjem poruka, uputio prijetnje prema oštećenoj kojom prilikom ju je nastojao prisiliti da mu isplati novčani iznos preko 200 tisuća kuna kako ne bi objavio sadržaje koje štete njenom ugledu i poslovanju.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog vozila osumnjičenog, kojom su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.