U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića održano je Međužupanijsko natjecanje iz Zdravstvene njege „WorldSkills 2022.". Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 11 hrvatskih medicinskih i zdravstvenih škola, a prvo mjesto osvojila je učenica Corina Torić iz Medicinske škole Ante Kuzmanića-Zadar. Corinu je za to natjecanje pripremala mentorica Ivana Lapčić. Plasman na državno natjecanje iz Zdravstvene njege izborilo je još pet učenika.

U programu dobrodošlice ravnateljica Anita Basioli je istaknula važnost ovakvih natjecanja za promicanje strukovnog obrazovanja. U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice 3. razreda Marta Marija Marušić i Lucija Mikulić s pjesmama sastava Madre Badessa banda „Providenca" i pjesmom Olivera Dragojevića „Bez tebe" dok je učenica 2. razreda Marija Matković okupljenima pročitala pjesmu pjesnika Stjepana Lice i vlastiti rad na temu prijateljstva.

Dok su učenici rješavali svoje praktične i teorijske zadatke iz Zdravstvene njege, njihovi mentori su s članovima Organizacijskog povjerenstva posjetili Muzej stakla, Morske orgulje, Pozdrav Suncu i ostatke antičkog Foruma.

Međužupanijsko natjecanje iz Zdravstvene njege nadgledalo je i ocjenjivalo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: predsjednica Verica Elveđi, članovi Sonja Šare, Lucija Grbić i Petra Karaga te administratorica Marija Kresoja. Za organizaciju ovog natjecanja bile su zadužene ravnateljica Anita Basioli, nastavnica Ljiljana Grginović, knjižničarka Tanja Serdarević, pedagoginja Petra Dominis Žura i profesorica Josipa Bačić.