Dva mjeseca otkako tu dužnost obavlja kao vršiteljica dužnosti, Ivana Šimić danas je dobila mandat ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Na jutrošnjoj sjednici Upravnog vijeća ona je zadobila povjerenje svih pet članova koji su je nakon diskusije o njezinom planu i programu rada za četverogodišnje mandatno razdoblje jednoglasno izabrali za novu ravnateljicu zadarske Hitne. Šimić je, podsjetimo, u Zavodu bila zaposlena kao voditeljica odjela financijsko računovodstvenih poslova. Zadarsku Hitnu preuzela je nakon smjene Ivice Erlića zbog skandala s vožnjom tijekom izrečene mjere samoizolacije. Iako nije članica stranke, Šimić je kao stručnjakinja zadobila povjerenje HSP-ovaca pod čijoj je "kapom" ta ustanova.

Iako su na natječaj pristigle dvije molbe, za ravnateljsko mjesto ipak nije imala protukandidata. Naime, drugi kandidat jučer je povukao svoju prijavu. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Anti Sjaušu, diplomiranom pravniku iz Zadarske županije, koji pretendira na mjesto ravnatelja druge zdravstvene ustanove - Doma zdravlja Zadarske županije. Uz Sjauša za to mjesto natječe se još četvero kandidata.