Tko će biti nova tri pročelnika nakon triju privremenih pročelnica? To je pitanje na koje će odgovor znati i imati župan Božidar Longin, ponosan što je promijenio i pomladio pročelništvo.

Završena su tri istodobno objavljena natječaja za pročelničko mjesto u tri novoformirana odjela. Pristiglo je ukupno 14 prijava za pročelničko mjesto. Najniža osnovica plaća po novom  je 11.500 kuna.

Za mjesto pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam stigle su tri prijave, za pročelnika Odjela za zdravstvo njih pet, a za mjesto pročelnika Odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku čak šest prijava.

I dok je najveća enigma tko će biti imenovan za pročelničko mjesto gospodarstva i turizma, koje je u prijašnjem nazivu napustio Lovre Jurišić, najzanimljivije je pitanje tko će voditi Odjel za zdravstvo. S jednim imenom spekuliralo se i po dosadašnjim natječajima u Županiji i županijskim ustanovama za zdravstvo. To je liječnik po struci Marko Kolega, bivši načelnik općine Kali. Drugo je, kako smo doznali, pravo iznenađenje koje dolazi iz Ravnateljstva zadarska bolnice.

- U daljnjem postupku, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja utvrdit će jesu li sve pristigle prijave pravovremene, potpune i udovoljavaju li prijavitelji propisanim i objavljenim uvjetima javnog natječaja, napisala je Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove.