U sklopu Tjedna mozga kojeg 20. put priređuju studenti i profesori zadarskog Odjela za psihologiju, posljednji dan u petak bit će posvećen istraživanjima i otkrićima vezanim za korona virus.

Riječ je o rezultatima istraživanja nastavnika i studenata Osjela za psihologiju koji će se online putem izlagati s početkom u 13 sati.. O Hipohondriji, strahu od zaraze Covid-om 19 i dosjećanju "COVID" riječi govorit će studentice Marija Gulam i Katarina Talijančić. O maskama za lice, zavjereničkom mentalitetu i mentalnom zdravlju te nalaze iz drugog vala pandemije COVID-19 izlagat će Marko Galić i suradnici dr.sc. Edgar Buršić i doc. dr. sc Krešimir Krolo.

Daljnje teme su Utjecaj pandemije Covid-19 na starije osobe: je li moguće uspješno starenje u vrijeme pandemije? (izv. prof. dr. sc. Ivana Tucak Junaković), Neki doživljaji zaposlenih samaca tijekom pandemije Covid-19 (doc. dr. sc. Ana Šimunić i suradnice Maja Fartek, kathrine Marie Joergensen, Audrey Antonio i Carolina Garraio) te Neke sociodemografske značajke i crte ličnosti kao odrednice stavova prema cijepljenju (Katarina Talijančić, Marija Gulam i izv. prof. dr. sc. Ana Slišković).

Link na Zoom u nastavku.