Princip najbržeg prsta izazvao je nezadovoljstvo dijela zadarskih poduzetnika koji nisu uspjeli ostvariti potporu Grada Zadra za malo gospodarstvo. Grad je preko Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka krajem prošle godine raspisao javni natječaj kojim se u tu svrhu dodjeljivalo ukupno pola milijuna kuna.

- Javilo se 27 pravnih subjekata od kojih dvoje nisu udovoljili uvjetima. Od tih 25 koji su zadovoljili sve uvjete, 15 ih je dobilo potporu. Njih desetero, koji su također imali sve uvjete, nisu dobili ništa zbog nedostatka sredstva. To nije u redu. Javili su mi se vlasnici tvrtki koji su nezadovoljni, a razlog leži u tome da je javni poziv bio otvoren do iskorištenja sredstava. Tako može doći do sumnje da netko tko je blizak komisiji dobije povlaštenu informaciju i unaprijed pripremi dokumente i odmah ih preda. Postupak dodjele se treba promijeniti na način da se sredstva daju svima onima koji su zadovoljili uvjete natječaja, istaknuo je Rino Rados, vijećnik s Nezavisne liste Enia Meštrovića.

Na njegovu primjedbu resorni pročelnik Ivica Katić najavio je moguće izmjene u natječaju.

- Istina je kako smo imali veliki broj prijava i zbog toga smo ovu godinu osigurali više sredstava. Iduću godinu možemo napraviti izmjenu tako da smanjimo iznos pojedinačne potpore, ali da je svi dobiju, najavio je pročelnik Katić.