Uz školu Šime Budinića dnevno, a osobito navečer iskazuje se gorući problem nedostatka parkirnih mjesta na Voštarnici. 

Kada je građen taj kvart stambenih zgrada, daleko je bio od urbanističkih standarda. Očito je kako arhitekti iz 60-tih i 70-tih godina nisu predvidjeli širinu i rasporedu ulica a kamoli parkirnih mjesta, jer tada je bilo malo auta.

Pa je tako pristup s Ulice Stjepana Radića prvih 50 metara dvosmjeran da bi to postala jednosmjerna cesta. Iz Ulice Josipa bana Jelačića prema školi se dolazi jednosmjernom cestom ali suprotnog smjera.

I tu je dio problema na koji ukazuje naša sugrađanka.
„Svaki dan prolazim navedenom ulicom i pješaci, uključujući i mene, s trotoara moraju silaziti na cestu, jer je krcat parkiranih auta. Napominjem da postoji parking iza škole i ovo je uistinu apsurdno, da pješaci moraju na cestu jer je trotoar zauzet. Hoće li netko poduzeti nešto po tom pitanju ili ćemo čekati da netko strada, napisala nam je uz fotografiju.

 Najveća gužva je kad roditelji ujutro dovoz djecu u škoku ili oko 19 sati kad dolaze po njih.

Naravno, u toj ulici rijetko je vidjeti pauka a još manje prometnih redara jer je dodatno sužena uz parkirna mjesta na kolniku. Barem je trotoar za pješake s druge strane slobodan, što je jedini odgovor na taj prometni kaos.