Po završetku natječaja za davanje u zakup zemljišta radi uređenja igrališta za padel, koji je Športski centar Višnjik objavio u veljači, Povjerenstvo za pregled i ocjenu ponuda održalo je sjednicu na kojoj je utvrđeno da je na natječaj pristigla jedna ponuda.

Uvidom u sadržaj ponude, Povjerenstvo je utvrdilo da ponuda sadrži svu potrebnu dokumentaciju prema uvjetima natječaja i sukladno tomu donijelo ocjenu da zadovoljava svim uvjetima natječaja. 

Ponuditelj za novi projekt u Sportskom centru Višnjik je Padel klub d. o. o. čiji su osnivači KIAB SPORT AB i PRIEGO AB iz Švedske. Prema uvjetima natječaja, projekt će iznositi dva milijuna i 300 tisuća kuna koliko će uložiti Padel klub d. o. o. i obvezati se da cjelokupni zahvat bude završen za najviše šest mjeseci. Godišnji najam koji će Padel klub d.o.o. plaćati Sportskom centru Višnjik iznosi 151 tisuća kuna.

Predstavnik ponuditelja Ivan Martinac izrazio je zadovoljstvo glede dugoročne poslovne suradnje sa ŠC-om Višnjik te informirao da je Padel klub d.o.o. već investirao u komplekse igrališta za padel u Splitu, a kompleks na Višnjiku - koji će imati pet igrališta pod rasvjetom - je sljedeći. U razvojnim planovima te tvrtke još su kompleksi za padel širom Dalmacije. Radovi na podizanju kompleksa za padel u sklopu SC-a Višnjik počet će čim budu okončani formalno-pravni poslovi.

Zanimljivo je da je padel sportska igra koja u prethodnom razdoblju bilježi najveći rast i u današnjem trenutku tu igru prakticira oko 10 milijuna igrača širom svijeta. Igra je oblikovana u Meksiku, a brzo se raširila zemaljskom kuglom.U Hrvatskoj se padel organizirano igra od 2016. i brzo je prihvaćen od svih naraštaja. Utemeljen je i nacionalni savez koji je 2020. priznat od Hrvatskoga olimpijskoga odbora. Bodovanje je isto kao u tenisu. Za osvajanje seta potrebno je osvojiti šest gemova, a osvajači dva seta su pobjednici. U slučaju da je set završio 6 - 6 igra se tie-break u trajanju od sedam poena.

Za padel su potrebni reket i loptice. Reket za padel je čvrst, ali mora na sebi imati perforacije. Dimenzijama je manji od reketa za tenis što ga čini jednostavnijim za korištenje. Ipak, težinom između 340 i 370 grama, nešto je teži od reketa za tenis...