Dionica Ulice Franje Tuđmana od raskrižja s Murvičkom do onog s Puta Stanova, neće biti otvorena u punom profilu kako su to najavili iz Grada, polovicom ožujka. Takva su obećanja u Gradu Zadru, nositelju te EU investicije, dobili od Lavčevića, izvođača radova.

Međutim, na tom dijelu Tuđmanove koji je od početka bio problematičan i radovi su bili u zastoju zbog otkrića instalacija, ne radi se ništa posljednjih mjesec dana.

Do završnog sloja asfalta ostalo je još puno sanacija, radova na ugradnji cijevi oborinskih voda s Kninskom ulicom te nedovršeni nogostup. On je u privatnom vlasništvu tvrtke Forum iz koje  su odbili prvo kamen "sivac" a onda i "veselje". Iz Grada  navode kako uređenje tog dijela privatnog vlaništva na kojem su  postavljeni stupovi javne nije u obuhvatu građevinske dozvole.

Što to znači, da će ostati neuređen?!

Hoće li tu doći asfalt kao na suprotnoj strani uz City Galleriju, ostaje nepoznanica.

Investitori su u projektu upravo na tom dijelu pjašačke staze trebali staviti kamen koji bi pristajao uz trgovački centar. On je ostao bez drvoreda, a pješacima i biciklistima ostao je užareni asfalt i mogući sudari na toj pješačkoj stazi.

Radovi su pri kraju na raskrižju s licom Put Stanova, a promet se odvija preko deala platoa City Gallerie. Kako će biti s prometom kada se taj dio bude asfaltirao, to znaju samo izvođači koji moraju organizirati posao. Nadležni u Gradu nadaju se da bi to moglo biti za tjedan dana. Do tada će drugi kolnik tog dijela Tuđmanove i dalje služiti kao parkiralište.

Rok završetka radova je u lipnju, a na gradilištu proširenja Tuđmanove uz TIZ u tijeku su zemljani radovi i ugradnja instalacija.