Dvije prijave pristigle su na javni natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske.

Kako doznajemo, jedna molba je od aktualne vršiteljice dužnosti ravnateljice Ivane Šimić, bivše voditeljice odjela financijsko računovodstvenih poslova koja je zadarsku Hitnu preuzela i posložila u nezavidnoj situaciji nakon smjene Ivice Erlić, za kojim su otišli i zamjenik te glavni tehničar.

Tko će joj biti protukandidat, bit će poznato na sjednici Upravnog vijeća zakazanoj u petak, kada će se otvoriti prijave. Natječaj je zaključen u četvrtak pa je moguće da će danas stići još koja prijava poštom.

Nova čelna osoba zadarske Hitne mora ispuniti dva uvjeta: završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij (VSS) te najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Uz prijavu kandidati su bili obvezni priložiti plan i program rada za četverogodišnje mandatno razdoblje, kojeg će predstaviti članovima Upravnog vijeća.

Podsjetimo, bivši ravnatelj je smijenjen nakon što je otkriveno kako je vozio tijekom izrečene mjere izolacije, zbog čega je nad njim podignuta optužnica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.