U Maloj vijećnici Grada Zadra potpisan je Ugovor o izvođenju radova izgradnje Novog Gradskog groblja u Crnom, izvijestili su na službenim stranicama Grada Zadra.

Ugovor je sklopljen između Grada Zadra i izvođača radova odabranog temeljem provedenog postupka javne nabave - zajednice gospodarskih subjekata: „PE-VLA-KU" SH.P.K. Rr. "Muzakët" PALLATET VOKSHI, Republika Albanija i „PE-VLA-KU" SH.P.K. Dega në Kosovë, Republika Kosovo. Ugovor su potpisali gradonačelnik Branko Dukić i predstavnik izvođača radova čija vrijednost ukupno iznosi 24.833.024,26 kuna.

Ugovorom je definirana izgradnja cesta, parkirališta, područje za odlaganje otpada i pripadajućih servisa, zid grobne cjeline G1 i grobna polja XIV. i XV., staza uz zid, požarni put od ceste, upojni bunari, separatori, sabirna jama, sanitarije, prilazna aleja, centralna aleja te centralna kapela s trijemom. 

U tijeku je postupak odabira nadzora ugovorenih radova, a izvođač je dužan radove završiti najkasnije u roku od 36 mjeseci, odnosno tri godine od dana uvođenja u posao.

Na natječaju objavljenom u rujnu poršle godine, zajednica ponuditelja dviju firmi PE-VLA-KU dala je najnižu ponudu od 19,8 milijuna kuna bez PDV-a u odnosu na još šest ponuđača, dok je jedna bila nevaljala.