Načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov nije bio u sukobu interesa kada je općinsko zemljište prodano obrtu njegovog sina Šime Kurtova, odlučilo je Povjerenstvo za sukob interesa na svojoj posljednjoj sjednici.

Kako su tada pisali nacionalni mediji, 4631 kvadrat građevinskog zemljišta prodan je po cijeni od 147 kuna, na kojoj je njegov sin napravio vinariju. "Čak štoviše" - obrt je dugo godina bio vlasništvu samog načelnika, koji je potom neko vrijeme bio u ortačkom odnosu sa sinom, potom mu prepustio kompletno vlasništvo. Iz Općine su otpočetka tvrdili da u odluci nema ničega nezakonitog - raspisan je javni natječaj s početnom cijenom od 147 kuna, nakon mjesec dana donesena je odluka koju je potpisao zamjenik načelnika, ali u kojoj je stajalo kako je načelnik utvrdio da je pristigla samo jedna ponuda, ona njegovog sina, identična traženoj cijeni od svega 20 eura po kvadratu.

- Predmet je otvoren temeljem prijave i navoda objavljenih u medijima, a vezano uz okolnosti prodaje građevinskog zemljišta Općine Pakoštane dužnosnikovom sinu koji je vlasnik obrta Karaba. Povjerenstvo je na 162. sjednici donijelo odluku da se postupak protiv dužnosnika Milivoja Kurtova, općinskog načelnika Općine Pakoštane neće pokrenuti jer iz prikupljenih podataka i dokumentacije ne proizlazi da je dužnosnik povrijedio odredbe ZSSI-a. Naime, utvrđeno je da dužnosnik nije sudjelovao u navedenom postupku jer je Općinsko vijeće imenovalo Povjerenstvo za provođenje natječaja, a odluku o prodaji potpisao je zamjenik općinskog načelnika, kažu u Povjerenstvu.

I načelnik i njegov sin u trenutku prodaje imali su registriranu adresu na kojoj je registriran obrt Karaba. Djelatnost mu je vinarstvo, a na istoj adresi se iznajmljuju i apartmani Karaba.