Odbor za proračun i financije nije dao zeleno svjetlo za davanje suglasnosti i jamstva Košarkaškom klubu Zadar za podizanje kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

SDP-ov Nino Mrčela i vanjski član s Nezavisne liste Enia Meštrovića, Manolo Jure Birkić, glasali su "protiv", dok je HDZ-ov Jurica Bosna ostao suzdržan. Drugi član HDZ-a Mate Marić nije došao na sjednicu. 

Podsjetimo, klub traži da im Grad Zadar bude jamac za kratkoročni kredit kod OTP banke s fiksnom kamatom od 1,5 posto i na rok otplate od deset mjeseci. Trošak obrade kredita iznosio bi 9.250 kuna, a kamata 48.500 kuna. Konačna odluka gradskih vijećnika znat će se u utorak na sjednici Gradskog vijeća.

Kako je vidljivo iz zapisnika, na sjednici Nadzornog odbora KK Zadar prijedlog o podizanju kredita podržali su Ante Rubeša, Enio Meštrović te Dino Martinović. No pritom su izrazili bojazan načinom funkcioniranja kluba, s obzirom na to da je Uprava istaknula kako bez tog kredita neće moći ispuniti ugovorne obveze do kraja sezone. HDZ-ov Damir Burčul na sjednici je ostao suzdržan. Njegov je prijedlog bio da KK Zadar umjesto kredita uzme pozajmicu od gradske uprave ili putem rebalansa gradskog proračuna zatraži nova sredstva. Oko ove teme nije se izjasnio Ivan Sunara koji je svega nekoliko dana nakon te sjednice dao ostavku na mjesto člana i time opstruirao rad Nadzornog odbora, netom prije naručivanja revizije poslovanja kluba.