U subotu s početkom u 12 sati u Ulici Stjepana Radića održat će se predstavljanje radova učenika nastalih na MINI Gradionici.

Društvo arhitekata Zadra sa dvije zadarske škole - Tehnička škola i Strukovna škola Vice Vlatkovića i Goethe-Institutom Kroatien organiziralo je intenzivnu radionicu za učenike koju su mentorirali arhitekti iz berlinskog kolektiva ConstructLab. 

Učenici su osmislili i izgraditi parklete - ekstenzije pješačke staze u ulici Stjepana Radića u Zadru koje omogućuju zadržavanje, okupljanje i spontano sjedenje.

Radionica je prvi dio interdisciplinarne radionice "Gradionica" koju već petu godinu organizira Društvo arhitekata Zadra u suradnji s Gradom Zadrom. Ovogodišnja Gradionica posvećena je temi javnog pješačkog prostora na primjeru Ulice Stjepana Radića u Zadru kao potencijalne pješačke zone. 

Osim radionice s mladima, održat će se nekoliko predavanja o novim javnim prostorima Zadra, obilazak uz vođenje, online radionica Gradionica MAXI s poznatim arhitektima kao mentorima (Anom Danom Beroš, Dinkom Peračićem i Idisom Turatom), javno glasanje i izložba na otvorenom.