Općinski sud u Zadru kaznio je uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci dvoje mještana Bibinja, 55-godišnjaka i 53-godišnjakinju,  jer su u pet navrata krali hrastove daske iz zadarske stolarske radionice.

Njihovi pohodi u radionicu trajali su sveukupno dva tjedna, od 15. veljače do 2. ožujka 2018. godine u kojem su vremenu svojim automobilom u večernjim satima dolazili do oštećenikove poslovnice i uzimali po pola kubika hrastove drvene građe. 

Oštećenik u čijem se vlasništvu nalazi stolarska radionica navodi kako je te stare materijale za rustikalni namještaj kupio od čovjeka u Bjelovaru, za što je priložio i dokaz, odnosno isplatnicu u iznosu od 15.050 kuna. Zbog skučenog prostora unutar radionice, daske je ostavio ispred i zaštitio ih videonadzorom putem kojeg uočio okrivljenike koji su mu rekli kako im je hladno i da nemaju za ogrjev. Potvrdio je da je njihovu Toyotu polio sa četiri boje i da ih je pratio kako bi vidio gdje žive. 

Okrivljenik pak ističe da se na snimkama nadzorne kamere vidi količina koju su oni uzeli, kao i (ne)kvaliteta tih dasaka, pa zbog toga smatra da je oštećenik nabio cijenu samo kako bi iz cijele ove situacije zaradio novac. Sam objekt je, po navodima okrivljenika, stara derutna zgrada te u trenutku krađe mislio je da je kamera tu stavljena zato što se u taj kompleks često provaljivalo, budući je bila "napuštena".

- On i njegov brat su nam prijetili te automobil polili bojama i skoro ga skroz uništili, kazao je na Sudu 55-godišnji okrivljenik, dok je okrivljenica poručila da su oni htjeli nadoknaditi štetu, no u policiji su joj rekli da je bio neugodan i radio "show". 

Kazna zbog produljenog kaznenog djela protiv imovine neće se izvršiti ako u roku od jedne godine, odnosno osam mjeseci okrivljenici ne počine novo kazneno djelo, a oslobođeni su i naknade troškova kaznenog postupka.