Započinje realizacija novog EU projekta "InfoRoom" - izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva.

Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za kulturu i sport Dine Bušić, riječ je o projektu koji se lijepo naslanja na projekte ZadrugArt i Centar za mlade čija je izgradnja u tijeku. Naime, u zgradi u vojarni Stjepana Radića pokrenut će se Centar za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade Zadar, a kroz projekt "InfoRoom" u tom će se Centru uspostaviti središnja informativna točke za potporu OCD-ovima. Ona će djelovati kao multifunkcionalna platforma za djelovanje različitih formalnih i neformalnih skupina građana.

Projektom će se omogućiti njihova bolja organiziranost i veći doseg u djelovanju kao i razvoj vještina za kreiranje inovativnih rješenja, projekata i usluga temeljenih na specifičnim lokalnim potrebama. Kako navode iz gradske uprave, projektnim aktivnostima motivirat će se i osnažiti buduće volontere, osobito mlade, na društveno djelovanje, solidarnost i uzajamnu pomoć kroz stjecanje znanja i vještina potrebnih za pokretanje inicijativa u civilnom sektoru.

Nositelj projekta je ZOE - centar za unapređenje i razvoj zajednice, dok je Grad Zadar partner u ovom projektu vrijednom 402.558,47 kuna. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja su osigurana iz Državnog proračuna, Ureda za udruge Vlade RH (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).