Grad Zadar uskoro će pokrenuti javne natječaje za izvođenje radova i nabavu opreme za višeosjetilni park Vruljica.

- U sklopu projekta INCLUSIVE PLAY na području Zadra dobit ćemo prvi senzorički park za djecu s poteškoćama u razvoju, treći takve vrste u Hrvatskoj. Projektna dokumentacija i troškovnici su spremni. Do kraja ovog ili početkom sljedećeg tjedna objavit ćemo postupak javne nabave za radove, a u razmaku od 5 do 7 dana i postupak za isporuku opreme, najavio je v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Ante Ćurković na današnjem Kolegiju gradonačelnika.

Budžet Grada Zadra u ovom projektu prekogranične suradnje iznosi 3 milijuna kuna. Procjena vrijednosti radova je 1,4 milijuna kuna, dok će opremanje koštati dodatnih 1,2 milijuna kuna. Ako sve prođe po planu s javnom nabavom, u Gradu se nadaju da će u naredna dva mjeseca imati sklopljene ugovore.

-  Za radove smo predvidjeli rok od 4 mjeseca, nakon čega slijedi isporuka opreme. Tom dinamikom očekujemo da ćemo kroz narednih 8 mjeseci imati funkcionalan park kojeg će moći koristiti naši sugrađani, poručio je v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, koji INCLUSIVE PLAY provodi u partnerstvu Dječjim vrtićem Latica, Grad Mostar i tamošnjim Centrom za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales.

Prema najavi pročelnika UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa, uskoro počinje i realizacija kišnih vrtova, projekta Agencije za razvoj Zadarske županije koji obuhvaća i lokaciju parka Vruljica.

- Park Vruljica postaje vrlo zanimljiva i atraktivna lokacija u Zadru, zaključio je v.d. pročelnik Ćurković.