Treći projektni sastanak u sklopu projekta "EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA" održan je u Tivtu (Crna Gora). Nositelj projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, a partneri su Zadarska županija, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko - Neretvanske županije (BiH) te Općina Tivat (Crna Gora).

Tijekom sastanka projektni partneri su najveću pažnju posvetili rezultatima projekta koji će se razviti u idućim mjesecima: zajedničke staze kulinarske baštine za jačanje i diverzifikaciju turističke ponude, monografija kulinarske baštine, obuka pružatelja usluga kako bi se osiguralo bolje upravljanje kulinarskom baštinom i uređenje tradicionalnih kuhinja za promicanje kulinarske baštine ovog područja.

U provedbu projekta CUHaCHA planira se uključiti niz ugostiteljskih objekata poput restorana, OPG-ova i ostalih objekata u agroturizmu kojima će biti omogućena obuka pripreme starih jela i recepata.

Na području Zadarske županije uz pomoć vanjskog stručnjaka već je provedena aktivnost istraživanja kulinarske baštine u kojoj je prikupljeno 60-ak tradicionalnih recepata i načina pripreme jela, koji će služiti kao temelj za razvoj sva četiri rezultata projekta CUHaCHA.

- Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koja će zasigurno doprinijeti promociji Zadarske županije kao eno-gastro destinacije. Na našem području imamo zavidnu kulinarsku tradiciju koju ćemo ovim projektom dodatno promovirati, a svakako je važno istaknuti da ćemo kroz projekt CUHaCHA osigurati nabavu nove kuhinje za našu Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu u Zadru, najavio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije Daniel Segarić.

Projekt CUHaCHA sufinanciran je u sklopu programa Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.