Radovi na projektu Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok napreduju sukladno predviđenom planu. Prema izvještaju objavljenim u utorak, od početka radova 29. srpnja do 28. veljače godine izvršeno je ukupno 33% predviđenih radova.

Iz Lučke uprave Zadar dostavili su kratak opis izvršenih radova do 28. veljače, fotogaleriju tijeka radova na Obali kralja Petra Krešimira IV. i Liburnskoj obali te nekoliko video zapisa koji prikazuju izvođenje radova tijekom veljače:

Od zgrade Sveučilišta do zgrade bivšeg hotela Zagreb završeni su svi nadmorski i podmorski iskopi, a ugrađeno je 192 komada montažnih I elemenata, 85 komada montažnih blokova čuvara, 78 m2 sačuvanih kamenih blokova, 50 m2 novih kamenih blokova i 15 metara sačuvanih kamenih blokova bankine (poklopnice). Svi nadmorski i podmorski iskopi završeni su od zgrade bivšeg hotela Zagreb do gata, a ugrađeno je 178 komada montažnih I elemenata i 49 komada montažnih blokova čuvara. Od gata do Morskih orgulja završena je demontaža cijele dionice kamenog opločenja u iznosu od 783 m2 te ugradnja 20 komada montažnih elemenata. 

Kad je riječ o rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, na prvoj dionici Liburnske obale završeni su radovi u dužini od 130 metara. Na drugoj dionici uklonjene sve čelične cijevi na dijelu starog trajektnog pristaništa, ugrađeni zdenci za elektroinstalacije i postavljene sve cijevi za polaganje elektroinstalacija i izrađena šahta vodomjernog okna i ugrađena dva vodomjera, te postavljene sve vodovodne instalacije. Ugrađeno je 66 metara rubnih kamenih ploča između zaobalnog dijela obale i asfaltnog kolnika, 276 metara kamenih poklopnica i 646 m2 kamenog opločnika na zaobalnom dijelu obale. 

 

- Ulažemo maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu Projekta Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok u što manjoj mjeri otežavali redovno odvijanje pomorskog prometa, kao i normalnih funkcija i uobičajenog života našega grada. Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi, poručili su iz Lučke uprave Zadar.