Grad Zadar jučer je objavio natječaj u kojem se daje u najam 13 poslovnih prostora, različite namjene.

Među njima su i prostori u povijesnoj jezgri, a ovaj put jedan koji ima svoju povijest - iznajmljuje se prostor u kojem je bio Foto Vjeko. Njegovi nasljednici su iselili, a Grad prostor od 68 kvadata na ulazu Grad (Ulica Juraja Barakovića 7) daje po početnoj cijeni od 13 eura za kvadrat.

Na natječaju je i prostor od 30 kvadara u Kovačkoj ulici, namijenjen za ugostiteljstvo, a početna cijena je 17 eura po metru četvornom.

Najveći prostor za kojeg je oglašen zakup je onaj na Obali kralja Tomislava u Jazinama iz kojeg je iselila Kent banka. Nakon što se na prvi natječaj nije nitko javio, iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom, ponovno će ga pokušati iznajmiti za uredsku djelatnost ili specijalizirane trgovine. Početni iznos zakupa prostora od 146m2 je 8 eura po metru četvornom, što je euro manje nego na posljednjem natječaju objavljenom u rujnu prošle godine.

Čak četiri od 13 prostora oglašenih za zakup, nalaze se u Ulici Stjepana Radića, površine od 7 kvadrata za urara do 43 metra četvorna namijenjena trgovini ili uredskoj djelatnosti.