Općinski sud u Zadru donio je presudu protiv 49-godišnjakinje iz Nove Gradiške s prebivalištem u Njemačkoj te ju proglasio krivom što je u listopadu 2014. godine sa prikrivenog broja nazvala svog susjeda koji se nalazio u Pagu i u cilju da ga prestraši, zaprijetila da ga njega i njegovu obitelj dolaze ubiti dva Slavonca, čime je počinila kazneno djelo protiv osobne slobode - prijetnju.

Cijela priča dobiva kontekst kada se u obzir uzme razlog ovakvog razvoja događaja, a riječ je o imovinsko-pravnim odnosima. Naime, okrivljenici je zasmetalo što je oštećenik dao srušiti zid sa dvije kućice i vanjskim toaletom kojeg je i ona koristila. On je u svojem očitovanju na sudu rekao da su prije bili "dobri" te da je s njima imao dogovor da oni njemu kupe motor, a on će njima zauzvrat riješiti imovinsko-pravni odnos posjeda kojeg su oni bili koristili, a što se odnosi na pola dvorišta. Međutim, kako se to nije realizirao jer mu motor od 750 kubika nikada nije dostavljen, a u međuvremenu su se i posvađali, jasno im je dao do znanja da više ne želi nikakve međusobne kontakte. Iznoseći svoj stav, okrivljena se očitovala da se ne smatra krivom i da je "ona jedina oštećena ovdje". Tvrdi da ih oštećenik ismijava i provocira, kao i da se svakog dana "mota oko njihove kuće".

Prilikom individualizacije i odmjeravanja kazne okrivljenoj je sud kao olakotnu okolnost cijenio neosuđivanost te činjenicu da je od događaja prošlo sedam godina, u kojem razdoblju više nije poduzimala ništa na štetu oštećenika, dok joj otegotnih okolnosti nije našao. Slijedom toga, okrivljenoj je za kazneno djelo prijetnje na štetu oštećenika Sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci koja se neće izvršiti u trajanju od dvije godine ne počini kakvo isto, drugo ili drugačije kazneno djelo, kako je to i predložilo ODO Zadar u optužnici. Dužna je podmiriti 2668 kuna troškova sudskog postupka.