Crveni križ Zadar uputio je poziv na tečaj osposobljavanja spasilaca, koji će se i ove godine provoditi u Zadru. Prije izlaska na tečaj potrebno je proći testiranja, a prvi termin je 13. travnja na Višnjiku. Održavat će se srijedom u 12 sati četiri puta zaredom, do 4. svibnja.

Hrvatski Crveni križ vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, vodi evidenciju o osposobljenosti spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, te provodi obnovu znanja i praktičnih vještina spasilaca, donosi pravila i standarde spasilačkih postaja i provodi procjenu rizika na kupalištima.

Kriteriji za pristup tečaju je ispunjavanje online prijavnice, dob od najmanje 18 godina, najmanje završni razred srednje škole, poznavanje plivačkih tehnika kraul i prsno. Svi pristupnici moraju isplivati 400 metara za manje od 8 minuta te roniti 25 metara u daljinu.

Nakon testiranja tečaj će se provoditi od 16. do 22. svibnja, svaki dan od 8 do 18 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti kod koordinatora spasilačke službe za Zadarsku županiju na mobitel 091 611 56 95 ili e-mail: [email protected]