Ostali smo bez Đida, bez njegovog osmijeha i blagosti lica. Sinoć je u zadarskoj bolnici preminuo Egidio Vukić u 64. godini.

Nažalost, nije doživio novi rođendan 5. svibnja kojeg je znao slaviti s ekipom, dugo vremena okupljenoj oko Radija 057. Zbog te neumoljive bolesti nije doživio ni 30 godina od pokretanja Radija 057 na kojem je Đido proveo gotovo šest godina.

Iako pomorac po struci, na Radiju je bio angažiran u 057Marketingu i to je radio od konca 1992. godine do 1997. u vrijeme kada je na terenu trebalo orati brazde tog novog posla. Odlaskom s Radija na kojem je Đido ostavio svoj trag, neko vrijeme je bio zaposlen kao tajnik u Jedriličarskom klubu Uskok. Uvijek je bio blizu mora i jedrenja, pa tako i jedan od pionira yacht chartera u Zadru jer je među prvima osnovao charter flotu. Bio je to posao s kojim se uspješno bavio i kada je već bio bolestan.

Nažalost, posljednjih nekoliko mjeseci napustio je aktivno sudjelovanje u u poslu i to na pragu još jednog proljeća - 3.3. Ima li nešto kobno u tim brojkama, to sad više nije važno jer Plovidba tvog života je došla do posljednje luke.

Adio Ti dragi naš kapetane Đido!

Posljednji ispraćaj bit će na Gradskom groblju u subotu u 11 sati.