Temeljem Javnog poziva za potpore turističkim manifestacijama u 2022. godini, Turističko vijeće TZ grada Zadra je na svojoj 14. sjednici održanoj u utorak, 1. ožujka donijelo odluku o dodjeli potpora turističkim manifestacijama.

Sredstva potpore odobravala su se za organizaciju i realizaciju kulturnih, zabavnih, sportskih, eno-gastronomskih i ostalih (tradicijskih, povijesnih...) događanja koje podižu kvalitetu i količinu turističke ponude i pridonose povećanju turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone i posezone.

Najveći ovogodišnji dobitnici su Marinanet d.o.o. koji organizira Zadar Sunset Festival za čiju će organizaciju dobiti 200 tisuća kuna, zatim Hrvatski odbojkaški savez koji je dobio 150 tisuća kuna za svoj Svjetski odbojkaški kup - Challenger za žene te BK Bike event kojem je za CRO RACE odobreno 100 tisuća kuna. Pedeset tisuća kuna za organizaciju ATP Zadar Open turnira dobio je Tenis klub Borik, a 40 tisuća Centar nezavisne kulture za ljetnu Kino Zonu. Falkensteiner Resort Borik dobit će 30 tisuća kuna za 3. biciklističku utrku Granfondo u Zadru.

Po 20 tisuća kuna ide za pomoć u organizaciji humanitarno-sportskog spektakla Gem Set Hrvatska, Noći punog miseca koja se konačno vraća nakon dvije godine, regate Zadarska koka, Zadar Craft Beer festivala i festivala ulične umjetnosti KalelargArt. Održat će se i Dani maraštine, ljetni koncert Big Band Vodice, MEGLES 24 prvenstvo Hrvatske, 62. Glazbene večeri u sv. Donatu, Festival svjetla, Zadar Night Run 2022, ljetna operna škola "Boris Martinović" i koncerti pod zajedničkim imenom Zadru s ljubavlju te Mediterraneo - međunarodni lutkarski festival u organizaciji Kazališta lutaka Zadar...koji su dobili pomoć TZ Grada u iznosu od 15 tisuća kuna.

Festivala neće nedostajati jer se sprema i Street Food Festival u jesenskom izdanju, Dancing Duck festival, Food Artichoke Festival, Zadar Statua festival. Mariposa Sensual festival... Svi dobitnici potpora mogu se pronaći na linku.