Iz trećeg pokušaja prodana je zgrada katastra u Obrovcu, jedna od nekretnina stečajnog dužnika Dalmatinski rudnici boksita, čija je vrijednost procijenjena na 803.000 kuna.

Nakon što joj je cijena pala na 200 tisuća kuna, probudio se interes za tu poslovnu zgradu površine 135 m3 s dvorištem od 89 m2. Najvišu cijenu u iznosu od 450.750 kuna izlicitirao je Krunoslav Bratanović koji je svojom zaključnom ponudom nadjačao koprivničku tvrtku Petgrad. Kako doznajemo, riječ je o načelniku Općine Podravske Sesvete, inače diplomiranom inženjeru građevinarstva. Nakon što uplati ostatak kupovnine, Bratanović će postati vlasnik nekretnine koja je trenutno u posjedu komunalnih tvrtki Infragrad i Vodovod te Područnog ureda za katastar. Osim njihovih ureda, sudski vještak je u procjembenom elaboratu evidentirao i loše građevinsko stanje.

- Uočljiva je gospodarska zastarjelost glede korištenja, naveo je vještak nakon obilaska jednokatnice u Ulici Petra Zoranića.

Inače, na trećem bubnju u sklopu istog postupka otišla je i susjedna nekretnina, devastirana mehanička radionice s pripadajućim dvorištem. Ukupna površina od 2681 m2 dosuđena je Petgradu za 358.500 kuna.

Treća dražba čeka i najvrjedniju imovinu DRB-a u Obrovcu - zgradu suda povšine 367 m2, koja je s okolnim zemljištem i dvorištem procijenjena na 2.940.000 kuna.