Ministarstvo kulture odobrilo je Zavičajnom muzeju Benkovac 400 tisuća kuna za uređenje prezentacijske i degustacijske konobe te interpretacijskog centra u sklopu Kaštela Benković. S tim će se novcima buduća konoba opremiti stolovima, stolicama, bačvama, potrebnom aparaturom i dekoracijom za OPG proizvođače. 

- Ovim programom uredit će se izložbeni muzejski prostor, odnosno "Konoba" kao mjesto za interpretaciju povijesti vinarstva, maslinarstva i poljoprivredne proizvodnje benkovačkog kraja Bukovice i Ravnih kotara, dok će na unutarnjem podu biti prezentiran dio kamenoklesarke tradicije benkovačkog kraja, rekao je ravnatelj Zavičajnog muzeja Marin Ćurković.

Desna strana konobe bit će usmjerena prenošenju doživljaja tzv. "tradicionalne" konobe, dok će lijevi dio zdanja biti suvremen, ali baziran na tradicionalnom. Upravo taj dio predviđen je za prezentaciju i demonstraciju raznolikih proizvoda OPG-a s područja koji Zavičajni muzej Benkovac teritorijalno pokriva.

Konoba će predstavljati svojevrsnu vanjsku izložbu koja se izravno nastavlja na postav Muzeja, trenutno zatvorenog za sve posjetitelje do završetka projekta Revitalizacije i uređenja. Građevinski radovi na Muzeju su gotovi, a trenutno je u tijeku izrada stalnog postava. Završetak svih radova očekuje se u lipnju ove godine.

Ukupna vrijednost tog EU projekta je 7.634.771,75 kuna, od čega je 6.4 milijuna iz  iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tim projektom zaposlenici Zavičajnog muzeja Benkovac dobit će bolje uvjete rada, a direktnu koristi od obnove imat će izlagači čije će se zbirke moći čuvati i izlagati u boljim i obnovljenim prostorijama muzeja.