Grad Benkovac nakon tri godine pokreće projekt gradnje novog vrtića, kojim bi u potpunosti zadovoljio sve potrebe za upisom djece. Grad je 2019. donio odluku da se za gradnju vrtića kupi odgovarajuće zemljište, s najvišom cijenom od 22 eura po metru četvornom, ali kako je nakon toga zavladala kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, odluka nije provedene.

U međuvremenu vrijednost nekretnina koje zadovoljavaju uvjetima građenja značajno je porasla, pa je odluka stavljena izvan snage, a donesena nova kojom će se po cijeni od 26 eura za metar četvorni kupiti parcela u vlasništvu MRŠIĆ-TRADE d.o.o. iz Biograda.

Kako je obrazloženo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Grad Benkovac i Dječji vrtić Bubamara planiraju se prijaviti na natječaj za izradu projektne dokumentacije u području zelene tranzicije za izgradnju nove energetski učinkovite zgrade za predškolsko obrazovanje i vrtić. Jedan od uvjeta koji se traži je lokacija na kojoj će se projekt realizirati. Odgovarajuće zemljište nalazi se u blizini postojećeg Centra za socijalnu skrb, a procjenom vještaka utvrđena je vrijednost od 20 eura po metru četvornom. Tijekom pregovora vlasnik je smanjio cijenu na 26 eura, pa je cijena za parcelu točno milijun kuna. Grad je pristao na ponudu te je odluka izglasana na posljednjoj sjednici.

- Palniramo izgraditi vrtić za oko 200 do 300 djece, jer smo svjesni da danas više nema baka servisa i da ljudi koji žele živjeti i raditi u Benkovcu moraju imati smještaj za svoje dijete. Ovim objektom pokrit ćemo sve potrebe u gradu, nakon čega krećemo s područnim objektima u okolnim mjestima, kaže gradonačelnik Tomislav Bulić.

Tvrtki Mršić-Trade u vlasništvu Žarka Mršića iz Biograda milijun kuna uplatit će se u roku od 30 dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora.