Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom te jednom maloljetnom osobom, koje se sumnjiče za krađu.

Provodeći preventivne i proaktivne mjere i radnje u cilju suzbijanja imovinskih kaznenih djela na gradskim predjelima, policijski službenici su u petak poslijepodne u ulici Postrojbi specijalne policije u Zadru zatekli dvije ženske osobe koje se dovode u svezu s počinjenje imovinskih kaznenih djela, a kod njih pronašli ženski novčanik s novcem i dokumentima.

Obje su dovedene u prostorije policije, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja se da su novčanik neposredno prije otuđile 81-godišnjoj vlasnici na Obali kneza Branimira, te je policija obavijestila oštećenu i pritom joj vratila otuđeni novčanik s novcem i dokumentima.

Nadalje, 29-godišnjakinju se također sumnjiči da je počinila još istovjetne dvije krađe novčanika na području Zadra, odnosno da je 3. veljače u prijepodnevnim satima u Zadru, u ulici Postrojbi specijalne policije iz torbe 46-godišnje vlasnice otuđila novčanik s dokumentima te da je 16. studenog 2021. godine u Zadru na isti način otuđila novčanik 57-godišnjoj vlasnici.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenica je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.