Jednoglasnom odlukom Sudskog vijeća kojim je predsjedala Sandra Radanović 68-godišnji K. T. iz Zagreba, s boravištem u Lici, osuđen je na sedam godina bezuvjetne zatvorske kazne, zbog čega je odmah izdan dovedbeni nalog kako bi ga se prepratilo u istražni zatvor i potom na odsluženje zatvorske kazne.

On je 17. kolovoza 2020. godine, kod mjesta Zaton Obrovački, Fiat puntom ušao u raskrižje bez zaustavljanja na mjesto STOP, uslijed čega je udario u stražnji kraj Audija A4 koji je imao prednost prolaska. U prevrtanju automobila na krov i udarcu o betonsko postolje i rampu smrtno su stradale dvije sestre iz Gračaca, u dobi od 5 i 9 godina. One su na licu mjesta podlegle traumama i iskrvarenju. Treća djevojčica, također maloljetnica, zadobila je teške tjelesne ozljede, prijelom lica i lubanje, dok su ocu dviju djevojčica u prevrtanju slomljena rebra i palčana kost.

Kao olakotnu okolnost pri odmjeravanju kazne ocijenili prijašnju nekažnjavanost, životnu dob i sudjelovanje u Domovinskom ratu, kao i činjenicu da je obitelji nakon prometne nesreće poslao brzojav sućuti, a nakon završnih riječi izrazio i žaljenje zbog svega što se dogodilo. Ipak, tijekom cijelo trajanja postupka tvrdio je da nije prekršio prometna pravila, no vještačenjima je nepobitno utvrđeno da je drugom automobilu oduzeo prednost.

Posebno je teško bilo slušati otegotne okolnosti, koje su izrečene pred članovima obitelji, a u postupku ih je zastupao odvjetnik Davor Ukalović. Naime, djevojčice su roditeljima bile jedina djeca, nakon njihove smrti nisu dobili drugu djecu, trpe teške psihičke posljedice, a brak im se raspao. Otac je pritom također ozlijeđen, ali je i vidio svoju mrtvu djecu, što je ostavilo trajnu nepopravljivu traumu.
Iako je izdan dovedbeni nalog, branitelj je najavio kako će se osuđenik tijekom dana sam javiti u istražni zatvor.