Mjesec dana nakon smjene Ivice Erlića, Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije raspisalo je javni natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja.

Nova čelna osoba zadarske Hitne mora ispuniti dva uvjeta: završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij (VSS) te najmanje 5 godina radnog iskustva u struci. Uz prijavu kandidati su obvezni priložiti plan i program rada za četverogodišnje mandatno razdoblje.

Podsjetimo, bivši ravnatelj je smijenjen nakon što je otkriveno kako je vozio tijekom izrečene mjere izolacije, zbog čega je zaradio i kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti. Vodstvo Hitne kao vršiteljica dužnosti ravnateljice preuzela je dotadašnja voditeljica odjela financijsko računovodstvenih poslova Ivana Šimić, kojoj je fokus bio na funkcionalnosti ustanove. Jutros nam je tako rekla kako još nije donijela konačnu odluku o prijavi na natječaj. Za to ima rok od 15 dana.

O izboru novog ravnatelja javnost će biti obaviještena u roku od 45 dana od isteka tog roka.