Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje u svezi napada na 23-godišnjaka, koji se dogodio na Pagu krajem listopada prošle godine.

Tako se 31-godišnjaka sumnjiči da je u Mandrama 31. listopada 2021. godine oko ponoći, najprije u ugostiteljskom objektu (kafiću) verbalno i fizički napao oštećenog, a potom mu na ulici ponovno prišao te ga napao i ozlijedio oštrim predmetom, navjerojatnije nožem. Kako doznajemo, obojica su s tog područja.

Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u Domu Zdravlja u Pagu, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, a osumnjičeni se udaljio s mjesta događaja te je bio nedostupan policiji. Za njim je bila raspisana potraga koja je trajala do jučer kada je uhićen na području Zadra.

Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Isto tako, zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu, protiv istog se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćili su iz policije.

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičenik im je poznat od ranije po djelima s elementima nasilja.