Sinoć oko 22,30 sati u Gornjem Karinu, uočeno je osobno vozilo zadarskih registracija bez upaljenih svjetala, a koje se nije zaustavilo na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika već je nastavilo vožnju.

Vozilo je naknadno zaustavljeno na području Donjeg Karina, a daljim provjerama je utvrđeno kako vozilom upravlja 64-godišnji vozač koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola ali je odbio alkotest te je utvrđeno kako nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je uhićen i priveden u prostorije policije, a prilikom policijskog postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, danas je uz optužne prijedloge zbog počinjenih prometnih prekršaja: za vrijeme vožnje nije imao upaljena svjetla, nije koristio sigurnosni pojas, odbio je alkotestiranje i nije postupio po naredbi policijskih službenika, kao i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - omalovažavanje i vrijeđanje službenih osoba, prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Nakon saslušanja, nadležni sud je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Zadru.