U Amsterdamu je u utorak nestao 31-godišnji Danijel Kapović koji živi u Benkovcu blizu Zadra, a podrijetlom je s Pašmana, javlja hrvatsko-njemački portal Fenix Magazin.

Prema riječima njegovog kolege koji s njim radi na jednom nizozemskom brodu, Danijel je u utorak u 12:40 sati trebao biti u Međunarodnoj zračnoj luci Schiphol u Amsterdamu odakle je trebao otputovati u Hrvatsku. No, nije se pojavio, a brata je nazvao u 16 sati iz Green Bara Amsterdam.

Kolega je ispričao kako je Danijel bio rastresen kad je otišao s broda. Njegov brat koji radi na drugom brodu u Amsterdamu, iskrcao se s broda i krenuo u potragu za Danijelom u namjeri da ga odvede na let za Hrvatsku u 21 sat.

Prijatelj obitelji Roko Matić za Fenix-magazin.de ispričao je kako se sve zapravo događalo u utorak u vrijeme talačke krize u Amsterdamu kad je naoružani muškarac držao više osoba u trgovini Applea koja se nalazi na središnjem trgu u Amsterdamu.

- Danijel je bio među osobama na trgu ispred te trgovine koje je policija privela u policijsku postaju Leidseplein. Policija je privela sve osobe u krugu od 50 metara od trgovine. Danijel je priveden oko 17.30 sati i ubrzo pušten. Njegov brat mi je rekao kako mu je mobitel ostao u policijskoj postaji. Brat mu je kasnije uzeo mobitel i od tada ga traži - govori Roko Matić.

Obitelj i prijatelji mole sve koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom Danijelu Kapoviću, neka se jave njegovom ocu na broj mobitela 00385 98 730 008.