Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim Zadraninom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je tijekom prosinca 2012. godine u svojstvu osnivača i odgovorne osobe trgovačkog društva registriranim u okolici Zadra, neistinito prikazao ostalim osnivačima društva da će cjelokupni iznos dospjelih potraživanja prema društvu po pravomoćnoj presudi nadležnog suda podmiriti iz vlastitih sredstava, zauzvrat čega će mu trojica prenijeti svoje poslovne udjele u visini od 9,90%, odnosno svaki po 3,30% u temeljnom kapitalu društva.

Nakon tako sklopljenih ugovora sa osnivačima, osumnjičeni je na sebe prenio njihove poslovne udjele društva, dok je dugovanja društva samo u manjem dijelu podmirio iz vlastitih sredstava, a ostatak duga u iznosu od preko milijun kuna je vjerovniku podmirio temeljem kredita koji je podigao na račun trgovačkog društva.

Na navedeni način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u vidu nezakonitog stjecanja poslovnih udjela, dok je trgovačkog društvo oštetio za novčani iznos od preko milijun kuna.

Protiv osumnjičenog se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.