Zadarska policija jučer je "rastjerala" ilegalne prodavače koji su se vratili na svoju omiljenu lokaciju na Putu Murvice. Iako policija nema formalne ovlasti uvoditi komunalni red, njihov posjet, razgovor s prodavačima svega i svačega, nekoliko ispisanih kazni za nepropisno parkiranje i poziv komunalnom redaru bili su dovoljni da se društvo prodavača i kupaca raziđe s prometnice kod Mehanizacije.

Čitatelji su nas prošlog tjedna upozorili kako se prodavači ponovno okupljaju na mjestu na kojemu je nekada bila živa ilegalna tržnica polovnih automobila. S ove lokacije, koja za to nije primjerena, oni su se selili preko puta raskrižja, angažirali javnog bilježnika koji je na licu mjesta ovjeravao ugovore o kupoprodaji automobila, ali uvijek su imali problema s dozvolama.

Ovog puta vratili su se na Put Murvice, odakle su ih komunalci tjerali i prošle godine. Rabljeni i novi alat, građevinske uređaje, kuhinjske aparate, informatičku opremu, bicikle i poneki automobil prodavači su izložili na nogostupu, a zainteresirani prodavači kreću se po prometnici, ometajući tako prolaz automobilima.

Pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela kaže kako je uobičajena praksa zajednički izlazak policije i komunalnog redarstva na ovu lokaciju kroz nedjeljno jutro.

- Iako je situacija puno bolja nakon intervencije unatrag par godina, s označavanjem koridora za pješake, još uvijek moramo biti uporni u konkretnim intervencijama sprječavanja nereda na javnoj površini, kaže Dujela.

Gradski vijećnik Enio Meštrović prošle je godine iznio inicijativu da se pijaca automobila i drugih rabljenih proizvoda preseli na državno zemljište na sjevernom izlazu iz Bokanjca, ali oko toga još uvijek nije ništa učinjeno.