Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 17. veljače 2022., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1975.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Okrivljenom 47-godišnjaku se stavlja na teret da je 30. prosinca 2021. u jednom mjestu pored Zadra, u cilju da se nepripadno okoristi, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju droga, u svom vozilu držao 103,90 grama kokaina koja je bila upakirana u 83 vrećice. Za razliku od drugih slučajeva, kada se kod dilera pronađe droga s manje grama u više vrećica, što znači da je varao kupce, ovaj diler u vrećice je stavljao skoro 1,5 gram kokaina. Je li riječ o XXL pakiranju za vjerne kupce ili pokvarenoj vagi nećemo doznati.

Osumnjičenika se tereti i da je kod sebe držao i novčani iznos od 15.200 kuna za koji se osnovano sumnja da potječe od prodaje droge.

Okrivljenika se tereti i da je u obiteljskoj kući u jednom mjestu pored Zadra, neovlašteno držao automatsku pušku i streljivo. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.