Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 72-godišnjakom koje se sumnjiči za kaznena djela povreda tuđih prava i krivotvorenje isprava.

Sve je počelo kada je zbog duga od preko 600 tisuća kuna određena ovrha nad nekretninom 46-godišnjaka. Kako doznajemo, riječ je o kući na području Starigrada.

U namjeri da osujeti namirenje vjerovnika u ovršnom postupku, 46-godišnjak je bez ikakve pravne osnove početkom 2019. godine sačinio fiktivni sporazum radi osiguranja novčane tražbine s 72-godišnjakom, koji je član njegove šire obitelji.

Tako sklopljen fiktivni sporazum, kojeg su potpisali 46-godišnjak kao dužnik, a 72-godišnjak kao vjerovnik unatoč nepostojećem dugu, dvojac je ovjerio kod javnog bilježnika i dostavio zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda na daljnju provedbu. Time su otežali provedbu ranijeg rješenja o ovrsi i namirenje potraživanja pravih vjerovnika. No ovrha je ipak provedena, a njihove kriminalne radnje su otkrivene.

Nadležnom državnom odvjetništvu je protiv obojice osumnjičenih, koja su inače sa šireg zagrebačkog područja, podneseno posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela povreda tuđih prava i krivotvorenja isprave.