U Obrtničkoj školi Gojka Matuline održano je školsko natjecanje Worldskills u disciplini kozmetička njega.

Neupućenom promatraču bi se po užurbanosti, uzbuđenju koje je vladalo i ljepoti učenica učinilo da je u tijeku natjecanje za izbor ljepote. Veliki interes kozmetičarki rezultirao je sa četiri finalistice: Anita Birkić s modelom Melani Kulaš, Karla Paleka s modelom Magdalenom Šarić, Tea Končurat i model Emma Lonić te Mirna Plazanić i njen model Marija Uranija.

Teme natjecanja bile su tretman lica, bojanje i oblikovanje obrva i na kraju make up za mladenke. Učenice su prvi dio natjecanja započele pripremom lica svojih modela, dakle čišćenjem lica, peelingom, masažom lica i nanošenjem dnevne kreme. Svoju vještinu pokazale su i u nastavku, prvo oblikovanjem pa zatim i bojanjem obrva. One dobro znaju da je kvalitetna priprema lica uvjet za što uspješniji rezultat u drugom dijelu natjecanja.

Zadani make up za mladenke započele su nanošenjem podloge, zatim ten podloge i korektora, a svoju kreativnost pokazale su šminkanjem očiju, nanošenjem rumenila i ruža za usne.

Komisija za odabir najboljeg rada u sastavu triju profesorica Ladislave Zubak, Jelke Vigato i Ksenije Krpina imala je pune ruke posla. Pažljivo se ocjenjivao svaki pojedini dio zadatka i krajnji rezultat. Kao i obično, presudili su najsitniji detalji u konačnom izgledu modela, a na županijsku razinu plasirala se Anita Birkić sa svojim modelom Melani Kulaš. Anitu sada čekaju još pripreme i vježbe s njenom mentoricom, nastavnicom Đanom Selimović