Turistička zajednica općine Tkon prva je na području Zadarske županije koja je po važećim zakonskim odredbama izabrala novu direktoricu Jelenu Ugrinić.

Oni su sredinom siječnja objavili natječaj, a 1. veljače je Vijeće TZO Tkon kojeg vodi Anđelo Palaškov, inače načelnik općine Tkon, donijelo odluku o izboru nove direktorice.

Na natječaju zadirektorsko mjesto, Jelena Ugrinić imala je protukandidata, ali on nije imao sve tražene uvjete.

Posljednji direktor TZO Tkon bio je Lenko Ugrinić koji je ubrzo nakon tog posla došao za direktor Nasada. Nakon što je Ugrinić napustio TZO Tkon, tamo više nije bilo direktora nego je zakon o turističkim zajednicama dopuštao da ga može voditi predsjednik Vijeća TZO. Prije Palaškova, to je bio Goran Mušćet. Novi načelnik Palaškov i dalje će biti predsjednik Turističkog vijeća. Prema izmjanama zakona o turističkim zajednicama, to mjesto je ostalo političarima, odnosno županima, gradonačelnicima i načelnicima.

Jelena Ugrinić je prvostupnik ekonomije, a traženo iskustvo u turizmu stekla je u jednom nautičkom charteru. Ona je 2017. godine bila angažirana u Škrapingu koji je najveći ali ne i jedini turistički proizvod te pašmanske općine u kojoj će ove godine otvoriti i novo trajektno pristanište.

Nova direktorica TZO već ima pune ruke posla jer će se 12. ožujka održati 13. Škraping. I to nakon dvije godine korona pauze. Sa Škrapingom i popratnim događanjima u Tkon će doći prvi ovogodišnji turisti, stari i novi gosti koji će na jedinstven način upoznavati prirodne, ali i povijesne čari tog dijela Pašmana.