Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je proizvodio i u promet puštao marihuanu.

Naime, jučer 14. veljače 2022. godine u 17.31 sati na autocesti A-1 na širem zadarskom području policijski službenici zaustavili su osobni automobil Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin. Vizualnim pregledom vozila u prtljažniku je uočena kartonska kutija te zbog sumnje da se u vozilu prevozi droga, vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretragu vozila kojom prilikom je u kartonskoj kutiji pronađeno ukupno oko 5.120 grama marihuane pakirano u deset PVC vrećica.

Pronađena droga je oduzeta, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. Kaznenog zakona, 30-godišnjak će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.