Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, očekivano je reagirao na objavu Branka Dukića s njegovo Facebook profila koju su prenijeli mediji.

Vučetić je izravno poslao napisano reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

"Zašto ne mislim ništa dobro o PR službi, razvidno je iz najnovijeg priopćenja napisanog u ime Branka Dukića. Naime, samo onaj tko pristane na spoznajno-komunikacijsku kapitulaciju, dozvoljava da ga pr otme i u njegovo ime piše dopise. Bilo bi posve nekorektno da se sporim s Brankom Dukićem ili da njemu odgovaram, moj adresat je sada, silom prilika, pr-om oteti i otuđeni „Dukić" koji šutke, uz poslovični osmijeh, trpi posljedice sljedećeg pravila: kakva otmica, takav i dopis. No, zadržimo fokus.

„Dukićevo" reagiranje na moj intervju, u kojem iznosim ideju da se o najznačajnijim projektima koji transformiraju Grad raspiše lokalni referendum, mogu protumačiti ili kao njegovo priznanje da Vrata Zadra nisu tako značajan projekt ili, naprotiv, da o tome projektu građani ne donose konačni sud, jer ih se, u osnovi, ne tiče. Njima je namijenjen projekt „Kvart ipo", odnosno građani u „Dukićevoj" viziji iscrpljuju sve građanske snage u promišljanju sitnih komunalnih, kvartovskih zahvata. Zašto građane išta pitati o projektu koji vrijedi 110 milijuna eura, kada mogu razmišljati o intervencijama od desetak tisuća kuna?

No, vrlo je zanimljiva logička osnova kojom se istovremeno poziva na uključivanje građana da odlučuju o kvartu, ali ih se sprječava da referendumom odlučuju o Gradu. Zbog ove logičke nedosljednosti bi bili škartirani i početni oblici umjetne inteligencije. Takvi oblici jednostavno ne mogu shvatiti razliku između gradonačelnika i Gradskog vijeća. Činjenica je da je Branko Dukić pobijedio na izborima, zato, na izvršnoj razini, vodi Grad. Na tome sam mu čestitao.

 Isto tako je činjenica da sam ja predsjednik Gradskog vijeća, a to znači da HDZ nema većinu u predstavničkom tijelu. To se malo teže prihvaća, a i ne čestita se. Ja ovo vidim kao priliku da napokon imamo gradonačelnika Grada Zadra, a ne gradonačelnika HDZ-a, kao i da imamo Gradsko vijeća Grada Zadra, a ne Gradsko vijeće otetog „Dukića".

Referendum vidim kao priliku da razvijamo projekte koji će biti projekti Grada i zbog Grada, a ne stranački projekti. Zato se nisam obratio gradonačelniku, njega se, do ovog reagiranja, nisam ni sjetio, nego sam pred očima imao građane.

Onaj tko smatra da Vrata Zadra nisu u funkciji Zadra i građana Zadra, učinit će sve da građani o ovom projektu ne odlučuju. Takve vode neki drugi motivi. Koji su to motivi? Pričekajmo da ih PR otme i pošalje priopćenje u njihovo ime, a nas da usmjeri na referendum o košarci. Glasuj Zadre, volim te!, napisao je Vučetić.