Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom iz Zadra zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su pretragom stana u Zadru kojeg osumnjičeni koristi pronašli opremu i uređaje za umjetni uzgoj bilja (elekrične lampe, električni ventilator, ventilacijska cijev i transformatori električne energije s pripadajućom opremom). Uz navedenu opremu, u njegovoj sobi pronađeno je i deset stabljika marihuane visine do 75 cm, četiri staklene posude u kojima se nalazilo oko 184,3 grama marihuane, PVC vrećicu s oko 8,4 grama marihuane, oko 500 sjemenki indijske konoplje, jedna ručno smotana cigaretu tzv. "Joint" te digitalna vaga.

Oprema za uzgoj i pronađena droga su mu oduzeti, a zbog sumnje da je koristeći tu opremu sadio i uzgajao marihuanu koju bi po sazrijevanju sušio, usitnjavao i neovlašteno prodavao, protiv osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.