Županijskog vijećnika Akcije mladih, ribarskog inspektora Marka Pupića Bakrača, zatražili smo komentar na otvoreno pismo koje mu je uputio Tonči Kunjašić. Kao jedan od bliskih suradnika generala Ante Gotovine on tvrdi da Pupić Bakrač ne govori istinu dok kao zviždač u javnost iznosi teške optužbe za uvoz tune mimo pravila.

- Mogu razgovarati s onima koji su involvirani, a nemam što komunicirati s padobrancem koji nema veze sa životom, kratko mu je i jasno odgovorio Pupić Bakrač.

Županijski vijećnik ubrzo će imati priliku razgovarati s onima koji su involvirani u cijeli ovaj slučaj, a to je u prvom redu ministrica poljoprivrede Marija Vučković za koju tvrdi da je „šurujući" s uzgajivačima naknadno legalizirala tune. Naime, nakon posljednjeg medijskog istupa Pupić Bakrač pozvan je na razgovor u Ministarstvo poljoprivrede iz kojeg su nedavno u nešto pomirljivijem tonu za medije potvrdili kako nije suspendiran te da će mu pristup bazama Uprave ribarstva biti omogućen nakon što se vrati na posao.

Na optužbe Kunjašića prema kojem je iza njegovih medijskih istupa stoji zadatak od strane naručitelja, odnosno neke od tvrtki kojima je odobren daljnji uzgoj tuna, županijski vijećnik Akcije mladih odgovara:

- U bivšem sistemu obitelj mi je praćena od UDBA-e, a sad očigledno od SOA-e. Nek`kažu čiji sam ja to plaćenik, ruski, kineski ili srpski, zato što govorim o stvarima koje su loše za Republiku Hrvatsku i zbog kojih se ljudi masovno iseljavaju. Žele li oni Hrvatsku po svojoj mjeri ili po mjeri svih onih koji u njoj žive?