Predsjednik Županijske komore Zadar Denis Ikić sa suradnicima je ovog tjedna primio delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, predvođenu predsjednikom Nevenkom Hercegom.

Na početku susreta predsjednici su izrazili obostrano zadovoljstvo dosad uspostavljenim prijateljskim odnosima i suradnjom. Tema razgovora bile su mogućnosti zajedničkog sudjelovanja u europskim projektima. Bilo je riječi o tzv. plavoj ekonomiji, pogotovo akvakulturi, marikulturi i ruralnom turizmu te o maslinarstvu i zaštiti okoliša.

Delegacija je na sastanku upoznata s projektima EU u kojima sudjeluje ŽK Zadar, kao nositelj ili projektni partner, dok su gosti iz HNŽ podijelili sa domaćinima svoja iskustva u radu na različitim projektima. Obje strane posebno su istaknule važnost poticanja inovacija u gospodarstvu i transfera znanja.

Nazočni su se složili oko nastavka suradnje kroz daljnju komunikaciju i održavanje novih sastanaka što bi u budućnosti trebalo rezultirati zajedničkim sudjelovanjem u projektima.

Uz to, imenovane su osobe s obje strane koje će biti zadužene za daljnje aktivnosti u vezi projektnih prijava i realizacije projekata. Iz Vlade HNŽ to će biti savjetnik predsjednika Vlade za pristupne fondove Veselko Luburić, a iz ŽK Zadar viši stručni savjetnik Mario Živković te viši stručni suradnik i voditelj projekata EU Marko Jović.

Na kraju su razmijenjeni kontakti i informacije o budućoj međusobnoj suradnji, izvijestili su iz Županijske komore Zadar.