Vozače je iznenadila nova prometna regulacija na raskrižju ulica Put Vrela, Put Bokanjca i Hrvatskog sabora, koju je donio mega projekt aglomeracije Zadar - Petrčane.

Nakon četveromjesečnih radova na dionici Puta Vrela prema Pagu i Ražancu, strojevi su se prebacili na drugi dio raskrižja, onaj uz Put Bokanjca. Iako je direktor Odvodnje Grgo Peronja za naš portal najavio njihov skorašnji početak, detaljnija obavijest za javnost je izostala. No unatoč iznenađenju, izostale su i veće gužve i zastoji.

Podsjetimo, riječ je o drugoj fazi radova u sklopu koje se izgrađuje spoj na postojeći kolektor visoke zone. Zatvoren je prilaz ulici Put Bokanjca, a promet se preusmjerava putem ulice Mile Gojsalić ili Skročine ulice. U samom dijelu raskrižja u Ulici Hrvatskog sabora promet je reguliran tako da se vozi u dvije trake. Kao i u prvoj fazi radova, privremena autobusna stanica nalazi se u Tribanjskoj ulici.

Radovi će trajati najkasnije do kraja ožujka, no uzimajući u obzir dobru dinamiku radova kojih izvodi Strabag, moguće je kako će biti gotovi i prije planiranog roka. Dosad je na cjelini Bokanjac obavljena gotova polovica posla.