Ostala su još samo 4 dana do isteka 50% povoljnijih kotizacija za peto izdanje Zadar Outdoor Festivala, koje nas očekuje od 17.-18. rujna u Preku na otoku Ugljanu. 

Ove godine se organizatori drže poznate poslovice „Why fix it if it ain`t wrong?" pa vam tako ponovno pripremaju zanimljiva sportska natjecanja u već uvježbanim ZOF kategorijama: trailu, kajaku, SUP-u i brzinskom penjanju, a osim sportskog dijela programa, na rasporedu će biti i zanimljive radionice te ukusni lokalni gastro specijaliteti. Svoje kotizacije možete kupiti na sljedećem linku.

- Otok Ugljan se pokazao kao izvrstan domaćin, što zbog srdačnih ljudi koji nas uvijek tamo dočekaju, što zbog predivne prirode nadomak Zadra, koja je mnogima još uvijek nepoznanica. Mi ćemo se svakako potruditi da vas pokrenemo, ugostimo i da se svi skupa zabavimo, poručuju organizatori Zadar Outdoor Festivala.

Zadarska regija poznata je u svijetu kao jedna od najatraktivnijih na Mediteranu, a ono što ZOF-ovci nastavljaju promovirati jest iznimna geografska raznolikost koja ovaj kraj čini idealnim mjestom za organizaciju raznih sportskih aktivnosti na otvorenom. Tako će se po peti put more, kopno i ljepote Zadarske županije u rujnu 2022. godine pretvoriti u prirodna sportska borilišta koja će izazvati natjecatelje iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja da testiraju svoje sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave!

- Za natjecatelje u kajaku i SUP-u imamo spremnu fenomenalnu rutu koja vas vodi oko otočića Galevca ispred Preka, a kojim dominiraju crkvica i samostan Sv. Pavla iz 15. stoljeća. Ruta je izazovna, a pogled nezaboravan! Ukoliko se pak držite one „hvali more, drž` se kraja", budite bez brige, na vas nestrpljivo čekaju pomno pripremljene trail staze kao i sjajni penjački smjerovi. Vodimo vas po prelijepim maslinicima otoka Ugljana koje ćete otkriti ako se prijavite na Trail Otoka maslina, a mirisi Mediterana pratit će vas na svakom koraku. Svi su dobrodošli; profesionalci, rekreativci, prijatelji, obitelji, najmlađi - za njih i početnike u trailu imamo stazu od samo 5 km, dodaju organizatori Zadar Outdoor Festivala.

Čak je i Lonely Planet, jedan od vodećih medija specijaliziranih za putovanja, u tekstu u popularnoj kategoriji Stories preporučio zadarski arhipelag kao jednu od devet najboljih svjetskih destinacija za veslanje na dasci. Inače, putničku platformu Lonely Planet mjesečno posjeti 11,5 milijuna jedinstvenih korisnika, a njihova web stranica bilježi oko 32 milijuna mjesečnih pregleda. S više od 12,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama predstavljaju jedan od najznačajnijih travel medija na kojima korisnici traže inspiraciju za putovanje.

Sve detaljne informacije o ovom događanju, kao i kupovinu kotizacija, možete pronaći na webu, a pratiti ih možete i na društvenim mrežama Facebook te Instagram.