Za četvrtak, 17. veljače sazvana je Skupština Zadarske županije koja će se ovog puta održati putem video konferencije. Na tu je činjenicu reagirao SDP Zadarske županije na svojim društvenim mrežama, naglašavajući kako se Klub vijećnika protivi sazivanju "online" sjednica jer su prethodne četiri održane uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te nema niti jednog razloga da tako ne bude i sa sljedećom. 

- Razlog koji su nam naveli je moguća izolacija vijećnika koji zbog toga ne bi mogli prisustvovati sjednici. U ove dvije godine cijeli svijet se prilagodio uvjetima koje zadaje pandemija. Prilagodba naše županijske administracije je toliko spora da ni u 2022. godini nisu u mogućnosti organizirati hibridne sjednice sa fizički prisutnim vijećnicima kao i sa vijećnicima koji su pod mjerom izolacije. Nažalost, nismo iznenađeni s obzirom da proces uvođenja video snimanja sjednice traje preko osam mjeseci od našeg upućenog prijedloga. Možda je vrijeme da županijska uprava napokon uđe u 21. stoljeće?, napisali su na društvenim mrežama.

Dnevni red sastojat će se od ukupno 22 točke, među kojima su prijedlog odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije, razrješenje i imenovanje mrtvozornika, prestanci koncesije nad pomorskim dobrima, kao i imenovanje Komisije za uzurpacije te promjena i proširenje djelatnosti Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i Psihijatrijske bolnice Ugljan.